De Triangel bestaat 15 jaar!

01 september 2016

Op 1 september 2016 bestaat de Stichting Christelijke Peuterspeelzaal De Triangel 15 jaar!
Tijd voor een feestje en voor een terugblik op de afgelopen 15 jaar….
Eigenlijk begon het al langer geleden. Jan Blonk en anderen hebben veel voorwerk gedaan om de speelzaal te kunnen realiseren. Gesprekken met kerken, scholen, gemeente en anderen. Els, die nu leidster is op de locatie Wulfshoeve, was destijds ook al als bestuurslid betrokken.
Veel plannen en toen werd het realiteit: op 1 september 2001 opende de speelzaal haar deuren met 3 ochtenden. Marije werd aangenomen als leidster en de (40) peuters konden komen spelen aan de Watergoorweg bij Villa Vrolijk in.
We hebben daar een goede tijd gehad maar in 2003 zijn we verhuisd naar de Moorselaar. De groepen werden groter en we breiden uit met meer dagdelen en leidsters.
De peuters kwamen overal vandaan, van Hoevelaken tot Zeewolde, van Nijkerkerveen tot Appel.
Er kwam een wachtlijst en een samenwerking met de HSN. In september 2009 werd de tweede locatie op de nieuwe school “De Hoeksteen” geopend. Ook daar in een jonge wijk groeide de speelzaal erg goed. Er werden meer leidsters aangenomen en we gingen werken met de VVE-methode “Doe meer met Bas”.

Ook de Kijk! Registratie werd ingevoerd in plaats van de Nijkerkse observatielijsten. Er ontstond meer samenwerking met de HSN scholen en uiteindelijk opende in september 2012 de derde locatie van de speelzaal haar deuren in de Rehobothschool.
In januari 2016 is De Triangel (bestuurlijk) gefuseerd met de HSN, waarbij de leden van het HSN-bestuur tevens het bestuur vormen van De Triangel.

Inmiddels is bekend dat er met ingang van januari 2017 een peuterspeelzaal locatie in de Ichthusschool geopend zal worden.
En in mei 2017 zal de eerste locatie verhuizen naar de nieuwe Maranathaschool.

Kortom, De Triangel blijft in beweging!

Klik hier voor het krantenartikel van de opening van De Triangel, 15 jaar geleden!