Fotoboek Hoeksteen

'Hulpdiensten'
 • In de eerste week na de vakantie, op donderdag 9 januari, kwam juf Lydia, van ‘Muziek op schoot’ bij ons op de speelzaal. We hebben met elkaar muziek gemaakt en zelfs al een ‘brand’ geblust!

  Vanaf maandag 13 januari zijn we begonnen met een nieuw thema: ‘Hulpdiensten’.

  We kijken naar hoe een brandweerman en een politieman eruit zien, wat hebben ze allemaal aan en in welke auto rijdt een politie- en een brandweerman? We doen zelf allerlei oefeningen om een goede brandweerman of brandweervrouw te worden.

  En dan is er ook nog de ambulance. Wanneer komt er een ambulance en welk geluid maakt de ambulance?

  We lezen er leuke boeken bij: ‘De brandweerman’, ‘Varkentje Jan als brandweerman’, ‘De politieman’, ‘Karel in het ziekenhuis’ en het verhaal van de verlamde man uit de Bijbel.

  We hebben een politiebureau met gevangenis in de speelzaal, een dokterspraktijk waar we heel veel pleisters kunnen plakken en hebben al heel wat boeven ( de beer en de egel) gevangen! En we kunnen ons als brandweerman, politieman of dokter verkleden.

  Met elkaar hebben we van een grote doos een ambulance geverfd waar we in kunnen rijden en ook een politiewagen. Onze auto is nu een brandweerauto, met slangen en zwaailicht en al!

   

  Kijkt u maar af en toe in ons fotoboek, dan kunt u zien wat we allemaal doen.

  Juf Frouke, juf Rianne en juf Marieke.

   

   

 • Bent u geïnteresseerd of heeft u vragen?

 • KLIK HIER