Lees hier onze corona maatregelen

Bibliotheek

thema's met bijpassende voorleesboeken
 • Project BoekStart

 • Tijdens de peuterperiode is de ontwikkeling van de taal erg belangrijk. Via taal kan de peuter de wereld om zich heen ordenen en beter leren begrijpen. De taalontwikkeling kan zowel individueel als in de groep gestimuleerd worden. Samen liedjes zingen, verhaaltjes vertellen, voorlezen, gesprekjes voeren en voorwerpen benoemen, draagt bij aan de ontwikkeling van taal en spraak. Onze speelzaal werkt met thema’s. Bij elk thema worden bijpassende voorleesboeken gebruikt. Deze worden geleend bij de bibliotheek of hebben wij zelf in bezit. In de themabrief staat altijd vermeld welke boeken gebruikt worden bij het thema en welke ook leuk zijn om thuis met uw kind te lezen. Dit bevordert de betrokkenheid bij de speelzaal. In onze speelzalen is i.s.m. de bibliotheek, het project BoekStart in de Kinderopvang gerealiseerd.

 • Dit project houdt in dat er in iedere speelzaal een fijne leeshoek ingericht is met boeken die kinderen zelf mogen pakken. Van iedere locatie zijn er twee pedagogisch medewerkers opgeleid tot voorleescoördinator. Zij zorgen er voor dat voorlezen een vaste plek krijgt in het dagritme en zorgen er voor dat de boekencollectie vervangen en aangevuld wordt. Voorlezen draagt bij aan een grotere woordenschat en is onmisbaar bij de (taal)ontwikkeling van het kind.

  boekstart

 • Taal: Kans voor je leven!

 • In Nijkerk is het project Taal: Kans voor je leven! van start gegaan. Dit is een samenwerkingsproject tussen Bibliotheek en Icare (jeugdgezondheidszorg) en wordt gefinancierd door de Gemeente Nijkerk.  Dit project heeft o.a. als doel het leesklimaat thuis te verstevigen. Kinderen en hun ouders zijn daardoor meer met taal bezig waardoor de kans op taalachterstand aanmerkelijk kleiner wordt. Onze leidsters hebben een belangrijke rol in dit project. Vanuit dit project bieden ze alle peuters en hun ouders het programma BoekStart/BoekenPret aan. 

 • Twee à driemaal per jaar werken de leidsters en de ouders gezamenlijk met hetzelfde prentenboek. De peuters krijgen allemaal het prentenboek mee naar huis met het bijbehorende Speelontdekboek. In het Speelontdekboek zitten werkbladen om te kleuren, te knutselen en opdrachten te maken die het begrip van het verhaal stimuleren.

  • BoekStart voor jou

   Voor meer boeken- en leestips verwijzen wij naar de brochure BoekStart voor jou! Deze digitale brochure geeft tips over de nieuwste boekjes, voorlezen en multimedia en bevat links naar filmpjes, achtergrondinformatie en interessante websites.

  • Promotie-filmpje

   Klik hier voor het promotie-filmpje van Boekstart. Peuterspeelzaal De Triangel heeft meegewerkt aan dit filmpje.

  • Bereslim

   Op Bereslim vindt u digitale prentenboeken, verantwoorde computerspellen, leerzame taalspellen en spellen die een goede taalaanpak stimuleren. Deze website is speciaal voor peuters, kleuters en hun opvoeders.

 • Bent u geïnteresseerd of heeft u vragen?

 • KLIK HIER