Lees hier onze corona maatregelen

Bibliotheek

thema's met bijpassende voorleesboeken
  • Project BoekStart

  • Tijdens de peuterperiode is de ontwikkeling van de taal erg belangrijk. Via taal kan de peuter de wereld om zich heen ordenen en beter leren begrijpen. De taalontwikkeling kan zowel individueel als in de groep gestimuleerd worden. Samen liedjes zingen, verhaaltjes vertellen, voorlezen, gesprekjes voeren en voorwerpen benoemen, draagt bij aan de ontwikkeling van taal en spraak. Onze speelzaal werkt met thema’s. Bij elk thema worden bijpassende voorleesboeken gebruikt. Deze worden geleend bij de bibliotheek of hebben wij zelf in bezit. In de themabrief staat altijd vermeld welke boeken gebruikt worden bij het thema en welke ook leuk zijn om thuis met uw kind te lezen. Dit bevordert de betrokkenheid bij de speelzaal. In onze speelzalen is i.s.m. de bibliotheek, het project BoekStart in de Kinderopvang gerealiseerd.

  • Dit project houdt in dat er in iedere speelzaal een fijne leeshoek ingericht is met boeken die kinderen zelf mogen pakken. Van iedere locatie zijn er twee pedagogisch medewerkers opgeleid tot voorleescoördinator. Zij zorgen er voor dat voorlezen een vaste plek krijgt in het dagritme en zorgen er voor dat de boekencollectie vervangen en aangevuld wordt. Voorlezen draagt bij aan een grotere woordenschat en is onmisbaar bij de (taal)ontwikkeling van het kind.

    boekstart

  • TaalPret

  • De Triangel gaat in samenwerking met de Bibliotheek Gemeente Nijkerk starten met het project ‘TaalPret’. TaalPret is bedoeld om het leesklimaat thuis te verstevigen. Bij dit project krijgen de kinderen een prentenboek (passend bij het thema waar op de peuterspeelzaal over gewerkt wordt) en een speel- en ontdekboek mee naar huis. In het speel- en ontdekboek staan vragen, spelletjes en kleurplaten over het prentenboek. Samen met uw kind kunt u dan op een leuke manier thuis bezig zijn.

  • De Triangel heeft meegewerkt aan de promotievideo van TaalPret. Klik hier om deze video te bekijken. 

  • Bent u geïnteresseerd of heeft u vragen?

  • KLIK HIER